In de buurt van Robersum Recreatie is veel te zien en te doen, buiten de prachtige natuur zijn er tal van musea en activiteiten.
Op deze pagina vindt u meer informatie en links naar musea, activiteiten en restaurants.

Dorpen van de Marne in Beeld

Gemeente De Marne is een plattelandsgemeente aan de Waddenzee in Noordwest Groningen. Met veel natuur, cultuur en een breed aanbod van activiteiten, is De Marne behalve een aantrekkelijke plek voor toeristen ook een inspirerende plek om te wonen en werken. De Marne bestaat uit 21 kleine dorpen waar altijd wel iets te doen is. Van markt tot expositie, van vogels spotten in het Nationaal Park tot halsbrekende toeren in een boerenschuur, je vindt het hier allemaal. Meer informatie.

Ontdek het Lauwersmeer!

In vroegere tijden stroomden zoet en zout water in elkaar over in de Lauwerszee. Angst voor overstromingen leidde in 1969 tot de bouw van een dam. Op de vroegere zeebodem ontstond een prachtig nieuw landschap, een echt vogelparadijs. De natuur in het Lauwersmeer is zo bijzonder dat het gebied is aangewezen als Nationaal Park. Meer informatie.

Schiermonnikoog

Het eiland Schiermonnikoog is autoluw en is dan ook met name geliefd vanwege de aanwezige rust en ruimte. Het grootste gedeelte van dit kleinste waddeneiland valt onder Nationaal Park Schiermonnikoog, met volop duinen, strand, bossen, wad en polder. Schiermonnikoog is in 1989 uitgeroepen tot één van de twintig Nationale Parken van Nederland. De helft van alle planten en bloemen die in de Nederlandse flora staan vermeld, zijn op dit waddeneiland te vinden. Ook staat Schiermonnikoog bekend als vogeleiland: zelfs in het toeristisch hoogseizoen huizen hier nog altijd veel meer vogels dan mensen. Schiermonnikoog is zeer geschikt voor een dagtrip. Vanaf Lauwersoog neemt u de boot die u binnen een uur naar het eiland brengt. Meer informatie.

Ontdek en beleef Stad Groningen

Groningen is een bruisende studentenstad. De jongste stad van Nederland kent een lange, roerige geschiedenis en dat is te zien aan de historische pakhuizen, hofjes en gebouwen. Groningen is ook een stad met lef, de stad heeft de meest vernieuwende architectuur binnen haar grenzen. En Groningen is ooit verkozen tot Beste Binnenstad, omdat het er zo goed toeven is. Maak het mee, ga Groningen beleven! Meer informatie.

Dokkum

Alles wat je zoekt in een stad, vind je in Dokkum. Een stadse uitstraling met de overzichtelijkheid van een dorp. Historische hoogtepunten en eigentijdse voorzieningen. Veel te doen voor kinderen, maar ook genoeg plekken die volwassenen boeien. Meer informatie.

Leeuwarden

Leeuwarden is het start- en eindpunt van de beroemde Friese Elfstedentocht! Een stad met een stadhouderlijk verleden, met honderden monumenten die aan die tijd herinneren en een winkelhart met veel bijzondere winkeltjes en gezellige horeca. Midden in de stad vindt u de merkwaardige Oldehove. In de zomermaanden kunt u de Oldehove beklimmen, wat beloond wordt met een adembenemend uitzicht over de stad en het Friese land, tot en met de Wadden! Verder is de stad Culturele Hoofdstad 2018. Meer informatie.

Restaurant De Oude Sluis

Eten in Restaurant De Oude Sluis te Zoutkamp is eten in een ontspannen en warme omgeving. We zoeken de kwaliteit in goede service en vooral verse producten uit de omgeving. Ons menu is sterk seizoensgebonden en afhankelijk van dagelijkse verse aanvoer van vlees en vis. Zo houden we het menu spannend en gevarieerd. Meer informatie.