In de buurt

Ontdek de omgeving van Vierhuizen

In de buurt van onze camping in Vierhuizen zijn tal van leuke activiteiten voor jong en oud. Naast de prachtige natuur vind je hier ook gezellige restaurants, verschillende musea's en activiteiten voor de actieve of minder actieve vakantieganger. Kortom, onze camping in Vierhuizen is de ideale uitvalsbasis voor een leuke en relaxte vakantie.

Het Lauwersmeer

In de wildernis van water en eilandjes, bos, rietvelden en ruige graslanden op de grens van Groningen en Friesland broeden ruim 100 vogelsoorten en overwinteren elk jaar tienduizenden ganzen. In het voor- en najaar, tijdens de vogeltrek, is het vogelfeest het grootst. Dan kun je op één dag 30.000 brandganzen zien overvliegen. Ook voor bijzondere vogels kom je in Nationaal Park Lauwersmeer aan je trekken. Je ziet er steltkluten, lepelaars en grauwe franjepoten. Of de zeearend, die hier sinds een aantal jaren broedt.

Het Lauwersmeer

Waddenland

Dit is de plek waar je loopt over de zeebodem en slaapt onder een echte Dark Sky. Hier vind je het Nationaal Park Lauwersmeer en UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee; unieke gebieden waar de natuur nog echt centraal staat. Het gastvrije Groninger Waddenland ontvangt je met open armen en gezonde zeelucht.

Waddenland

Schiermonnikoog

Bewonder de bloemen in de duinen, voel de wind in je haar, hoor de vogels op de kwelder, proef de zilte smaak van zeekraal en ruik de modder op het wad in Nationaal Park Schiermonnikoog.

Schiermonnikoog

Ontdek en beleef Stad Groningen

Je voelt de energie van de stad wanneer je vanaf de Martinitoren over de daken uitkijkt of door de eeuwenoude straten loopt. Dit is waar oases van rust hand in hand gaan met levendige studentenspots en gezellige marktpleinen. Vul je dag met de highlights van Groningen.

Ontdek en beleef Stad Groningen

Dokkum

Als je een historische stad wilt beleven dan is Dokkum echt een bestemming voor jou. Op zijn Fries ‘smûk’, mooi, verzorgd en niet te groot. De bolwerken, de Admiraliteit, de grachten met haar prachtige panden, de Bonifatiuskapel, de IJsfontein, het hotel dat in 1584 haar eerste gasten ontving en de gezelligheid van de winkelstraatjes, terrasjes en bierbrouwerijen; hier kun je heerlijk landen! Met als extra de prachtige en diverse omgeving van Wad en Wouden.  

De geschiedenis van Dokkum begint in het jaar 754 met de roofmoord op missionaris Bonifatius en zijn 52 metgezellen. Niet een echt fraai begin maar wel een gebeurtenis die tot op de dag van vandaag Dokkum een onuitwisbare plaats in de geschiedenis heeft gegeven.

Dokkum

Leeuwarden

Leeuwarden is het start- en eindpunt van de beroemde Friese Elfstedentocht! Een stad met een stadhouderlijk verleden, met honderden monumenten die aan die tijd herinneren en een winkelhart met veel bijzondere winkeltjes en gezellige horeca. Midden in de stad vindt u de merkwaardige Oldehove. In de zomermaanden kunt u de Oldehove beklimmen, wat beloond wordt met een adembenemend uitzicht over de stad en het Friese land, tot en met de Wadden!

Leeuwarden